HORARIS

Dinar: 12h-15h. A Florència es menja 1h abans aprox. L’hora punta són les 13h (per comptes de les 14h). Tanquen la cuina d’hora, calculeu a les 14.30/15h.

Més tard d’aquella hora no us cuinaran gairebé enlloc.

Sopar: 19.30h-22.30h. A Florència es sopa 1h abans aprox. L’hora punta són les 20.30h ( per comptes de les 21.30/22h). Tanquen la cuina més d’hora, calculeu a les 22.30h.

Més tard d’aquella hora no us cuinaran gairebé enlloc. Si entreu a les 22 a un restaurant, pot ser que no us facin assentar.

GASTRONOMIA:

Pa sense sal: Atenció amb el pa a Florència perquè no té sal! i ve de lluny…Pisa controlava i tenia el monopoli de la sal. No tenint bona relació amb Florència, el pisans augmentaven el preu de la sal que anava destinació a Florència. Era un producte molt valuós i necessari ja que s’ultitzava sobretot com a conservant per mantenir fresca la carn el màxim possible.

Davant de la pujada continua del preu, els florentins van decir d’utilitzar la sal pel què creien indispensable, per tant només com a conservant i reduir la sal en les altres coses considerades superflues. La sal al pà va ser considerar secundari i es va començar a fer sense fins al dia d’avui. Com a alternativa, teniu un altre pà semblant al nostre pà de coca, pla amb oli al damunt i en aquest cas salat. Es diu “schiacciata” i és semblant a la “focaccia” tot i que si hem de ser sincers és molt millor perquè és més cruixent.

Aperitiu: Es fa de les 18.30 a les 21.20h cada dia i ho trobareu a qualsevol bar. Podeu prendre el què volgueu i pagant una mica més del què pagarieu normalment us permeten menjar del bufet que preparen. Podeu repetir totes les vegades que volgueu.

Negroni: És un cocktail que neix a Florència i rep precisament el nom del compte Negroni que cansat de beure el mateix al seu bar preferit, va demanar-li al barman de canviar-lo una mica per fer-lo diferent. Foscolo Scarselli, el barman, va utilitzar la base de l’ “Americano” (Vermouth vermell + Bitter Campari) el cocktail que bevia sempre el compte i li va afegir el gin.

A partir d’aquell moment el nou cocktail es va fer molt popular i va rebre el nom de Negroni en honor del compte aventurer.

NÚMEROS DELS EDIFICIS:

Els números dels edificis a Florència tenen dos colors. Hi ha la numeració negre (a vegades de color blau) que són els números cívics, de les cases i residències. A part d’aqusts números en trobem d’altres de color vermell que fan referència als locals i/o botigues. Per aquest motiu cal anar amb compte, perquè no segueixen un ordre cronològic.

En el cal de buscar un hotel o apartment heu de seguir la numeració nergra, però si busqueu un restaurant, geladeria o botiga el número serà vermell.

LLOCS SOCIALS:

Mirador de la ciutat, el millor panorama per fer una foto de Florència. Situat al turó més proper del centre és accessible a peu amb una distància de 20 min aprox.

Hi ha 2 autobusos que us hi deixen, el n. 12 i n. 13 que surten des del lateral de l’estació de trens. El millor moment per anar-hi és a la posta de sol.